Aprecio Advies - Logo
APRECIO Advies - Een echtscheiding van een ondernemer is complexer dan een andere echtscheiding.

Een echtscheiding van een ondernemer is complexer dan een andere echtscheiding. Bij een huwelijk in gemeenschap van goederen zal de waarde van de onderneming verrekend moeten worden. Ook bij huwelijkse voorwaarden kan een waardering van de onderneming nodig zijn. Maar wat is de onderneming waard? En wie bepaalt dat, de ondernemer, de accountant?

Juist bij een echtscheiding is essentieel dat deze waarde door een onafhankelijk deskundige wordt bepaald. Rob wordt regelmatig betrokken bij mediationtrajecten, om in opdracht van de ondernemer en de partner de waarde van de onderneming te bepalen.

Nog vaker komt het voor dat de scheidende partners ieder een eigen advocaat in de arm nemen. In die situatie kan hij als deskundige de belangen van één van de partners behartigen. De ondernemer heeft veelal vertrouwde adviseurs om op terug te vallen. Voor de partner van de ondernemer ligt dat anders. Hij / zij heeft behoefte aan eigen adviseurs, onafhankelijk van deonderneming. Juist daarbij kan Rob van grote waarde zijn, dan is hij met kennis van ondernemingen en ervaring bij scheiding een onmisbare gesprekspartner.

Belangrijke uitgangspunten zijn: oplossingsgericht, respect en vertrouwen. Rob zorgt er voor datzijn cliënten snel duidelijkheid over hun financiële positie krijgen en dat de bestaande onzekerheid snel wordt weggenomen.

Bent u geïnteresseerd in de waardering van uw onderneming en / of bevindt u zich in een scheidingstraject? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Rob vindt het belangrijk dat echtscheidingen zoveel als mogelijk in overleg tussen beide partners (bijvoorbeeld door middel van mediation) worden afgerond. Dat scheelt vaak veel geld en tijd en leidt tot afspraken waarin beide partners zich kunnen vinden.

In samenwerking met Lisa Hermus worden via Marathon-Mediators met name complexe echtscheidingen waarbij een onderneming/ondernemer is betrokken tot een goed einde gebracht.

Uw beoordeling over APRECIO advies
APRECIO Advies - Nederlands Instituut voor Register Valuators
APRECIO Advies - Vereniging van collaborative professionals
APRECIO Advies - APRECIO Advies staat voor onafhankelijk en betrouwbaar advies.
1

Een realistische waardering van de onderneming, zodat de ondernemer en de partner na de scheiding verder kunnen.

2

In nauwe samenwerking met de familierecht advocaat en betrokkenen.

3

Gedegen onderbouwing van de waardering, de rapportage kan dienen als processtuk.

Netwerkfunctie

APRECIO Advies staat voor onafhankelijk en betrouwbaar advies. Rob wordt vaak ingeschakeld door familierecht advocaten. Bent u familierecht advocaat? Neem dan eens contact op voor een eerste kennismaking en ontdek de meerwaarde van een specialist op het gebied van bedrijfswaarderingen in echtscheidingstrajecten.

Ook rechtbanken en gerechtshoven vragen hem advies over de waardering van een onderneming. Rob werkt nauw samen met een financieel planner, die eveneens is gespecialiseerd in advies en begeleiding bij scheiding.