Aprecio Advies - Logo
APRECIO Advies - Ervaringsdeskundige.

Ervaringsdeskundige

Rob de Bruijn (1960) heeft als ondernemer zelf een echtscheiding meegemaakt. Dit heeft hem ervan overtuigd dat bij een scheiding van een ondernemer niet alleen een familierechtadvocaat, maar ook een specialist voor de waardebepaling van de onderneming onmisbaar is. Bij een ondernemer is maatwerk nodig in de afspraken over de vermogensverdeling, de alimentatie en het pensioen. De informatie over de onderneming speelt bij deze afspraken een centrale rol. Door de samenwerking met een specialist voor de waardebepaling van de onderneming komen er meer opties in beeld voor zaken als verdeling, alimentatie en pensioen. Rob hecht er sterk aan dat bij een scheiding werkbare afspraken worden gemaakt. Een realistische waardering van de onderneming legt de basis voor het maken van goede en duurzame afspraken.

Achtergrond Rob

Rob: “In 1996 ben ik gestart als ondernemer, door het overnemen van een accountants- en advieskantoor met een zakenpartner. In deze periode heb ik mij gespecialiseerd in de waardebepaling van ondernemingen. Naast financiële kennis en vaardigheden, vraagt dit ook kennis van het huwelijksvermogensrecht en vaardigheden op het gebied van mediation. Na elf jaar hebben we het kantoor met inmiddels 26 medewerkers verkocht. Binnen Aprecio-Advies werk ik nu zelfstandig, maar in nauwe samenwerking met andere specialisten.”

Rob heeft na zijn opleiding tot Register Accountant (op eigen verzoek is Rob niet meer ingeschreven in het accountantsregister) de post-academische opleiding ‘Business Valuation’ aan de Erasmus University/Rotterdam School of Management gevolgd. Met dank aan en met veel respect voor de grondlegger van ondernemingswaardering in Nederland, Jan Vis heeft hij het vak van Register Valuator geleerd. Sinds het behalen van het examen in 1999 is Rob lid van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

Rob: "In de eerste jaren was ik vooral betrokken bij de aankoop en verkoop van ondernemingen. Op een goed moment werd ik betrokken bij een zaak waarin sprake was van een conflict tussen twee partijen. De emotionele aspecten waarmee in een conflictsituatie rekening mee moet worden gehouden in combinatie met de waardebepaling fascineerde mij dusdanig, dat ik vanaf dat moment ervoor heb gekozen om mijn expertise in conflictsituaties in te zetten.” In 2013 heeft Rob de basisopleiding mediation gevolgd. Gekoppeld aan zijn diepgaande kennis van ondernemingen is Rob hiermee een waardevolle gesprekspartner bij de echtscheiding van een ondernemer. Rob: “Ik nodig iedere ondernemer uit die te maken krijgt met een echtscheiding, contact met mij op te nemen. Het start met een luisterend oor, iets waar ik als ondernemer altijd veel aan heb gehad. Een vertrouwenspersoon die onafhankelijk optreedt. Dat ben ik."

Maak contact via Linkedin met Rob

APRECIO Advies - Interessant voor u!

Interessant voor u!

APRECIO Advies is met regelmaat terug te vinden in de diverse media.

Presentaties
Meerdere keren per jaar houdt Rob een presentatie waarbij de waardebepaling van een onderneming centraal staat. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten die meestal voor advocaten en ondernemers worden gegeven behandelen wij interessante wetenswaardigheden. Daarnaast komen in de praktijk vaak voorkomende zaken aan de orde die van belang zijn bij de waardering van een onderneming. Dit betreft bijvoorbeeld: pensioen in eigen beheer, alimentatie, dividenduitkeringen en relevante bedrijfsrisico’s. Kenmerkend voor onze presentaties is de helderheid waarmee schijnbaar complexe onderwerpen op een duidelijke wijze worden toegelicht. Onze presentatie met het Russische doosje is inmiddels bij velen bekend! De lezingen worden zowel bij ons als bij u op kantoor georganiseerd.

Publicaties
Via onderstaande links komt u op de publicaties van APRECIO Advies. Wilt u meer informatie over onze publicaties of wilt u een item toevoegen aan uw blog, magazine of vakblad? Aprecio Advies stelt samen met u een relevant artikel op ter publicatie.

Lees Pensioenpijn scheidende ondernemer

Lees Nettowaarde Eenmanszaak